Denna artikel är en annons

Lerstenen planerar för 500 nya hyresrätter

– Vi fortsätter investera i Umeå

3. Visionsbild av Sandåkern 7 vy från broparken

Lerstenen äger, förvaltar och utvecklar hyresrätter och kommersiella lokaler i Umeå. Idag förvaltar bolaget över 1300 lägenheter samt 110 000 kvm lokaler. Sedan 2015 har Lerstenen producerat 400 hyresrätter i egen regi i Umeå. Nu är siktet inställt på att utveckla ytterligare 500 lägenheter. Dessutom pågår uppförande av en ny kontorsbyggnad inom Umestan Företagspark och planer finns även på en ny padelhall. Samtliga projekt har utmärkta centrala lägen. – Vi har aldrig haft en intressantare projektportfölj än nu, säger Lars Sällström, Lerstenens grundare och VD.

Lerstenen bygger hyresrätter och kommersiella lokaler med fokus på kund och funktion för eget långsiktigt förvaltande.  Verksamheten bygger på ett fungerande kretslopp där kunden är nöjd, fastigheterna mår bra och företaget kontinuerligt utvecklas med nya fastigheter och kunder. Lerstenen återinvesterar i stort sett allt överskott i nya projekt och på det sättet fortsätter företaget växa över tid. Mycket energi läggs på förvaltningen där kunderna står i centrum.  Det betyder att engagerad och driven personal som trivs att jobba med hyresgästerna är oerhört viktiga för verksamheten. 

Lerstenen har ett tydligt fokus på sin primära marknad Umeå, även om investeringar på andra orter förekommer. – Vi har inte låst oss vid en fastlagd strategi utan försöker göra bra saker varje dag med en evig syn på företaget och våra fastigheter, fortsätter Lars Sällström.

133 nyproducerade lägenheter på Hedlunda som stod klart 2018.

Nöjda hyresgäster

Var tredje år genomför Lerstenen en Nöjd-hyresgästundersökning (NHI) och företaget är stolta över de senaste goda resultaten. Det sammanlagda resultatet för 2019 är 13 punkter högre än 2016 vilket är en förbättring med drygt 22%. NHI-resultat visar att företaget är på rätt väg och att personalen gör ett fantastiskt jobb.

”Jag bor i en ny lägenhet på Ängesvägen. Jag har aldrig känt mig så trygg i ett hem som den lägenheten jag nu bor i. Plan­lösningen är helt fantastisk och jag har världens bästa grannar”

(citat från hyresgäst­undersökning 2019)

Niklas och Petra flyttade in på Hedlunda i november 2018.

Vi träffade Niklas och Petra som berättar om hur de trivs med att bo hos Lerstenen.

Hur upplevde ni inflyttningen?
Vi blev varmt välkomnade av Lerstenens personal som bjöd på fika. Allt gick smidigt och snart var vi på plats i en fräsch och trevlig lägenhet.

Vad trivs ni bäst med?
Lägenheten såklart! Den är välplanerad och öppen med stor balkong som ett plus. På gården finns grill och fina sociala ytor.

Hur upplever ni kontakten med Lerstenen?
Väldigt tillmötesgående och hjälpsamma. Vi har fått väldigt bra service och snabb återkoppling från både uthyrning och fastighetsskötare.

PLANERADE PROJEKT

1. Handlaren – Perfekt läge på Teg
Handlaren ligger mellan Tegsbron och gångbron. Ett fint område där vi har förutsättningar att bygga 90 lägenheter. Områdets blandning av villor, hyresrätter, restauranger och motionsanläggning gör boendet på Teg till en central småortsidyll.

2. Brinken – Unikt område vid älven
Lerstenen har förvärvat ett markområde med stor potential längs med Västra Brinkvägen. Området ligger precis vid älven. Här är visionen att bygga 100 attraktiva bostäder. Ett varierat spektra av olika storlekar och höjder med älvsutsikt, strandpromenad och närhet till staden. Detta kommer bli ett fantastiskt boende.

3. Sandåkern 7 – Ett landmärke intill Broparken
På Umeås absolut bästa läge planerar vi att bygga 30 lägenheter med spännande arkitektonisk höjd där älven och broparken blir närmsta grannar mitt i Umeå. Storstadskänslan när den är som bäst!

4. Båtsmannen – Innerstadskänsla mitt i City
Båtsmannen ligger i korsningen vid Ridvägen/V.a Esplanaden. Här planerar vi att bygga 40 lägenheter med integrerad handel och kontor i bottenplan. Ett centralt boende med närhet till stadskärnans liv och rörelse.

5.Guldskrinet – Naturnära läge på Haga
Lerstenen har tillsammans med tre andra aktörer fått marktilldelning där gamla badhuset låg. Lerstenens andel omfattar 100 lägenheter. Området ligger på bästa läge med närhet till centrum, idrottsanläggningar och rekreationsområde.

6. Padelhall – Centralt på Umestan
I samarbete med Umeå Padel Center planerar vi för en helt ny modern padelhall på Umestan Företagspark längs Hissjövägen. Det blir en hall på ca 3000 kvm med 7–8 banor. Umeåborna kommer få en av Sveriges bästa padelhallar om ett par år.

7. Hus 19 – Guldskimrande kontorshus på Umestan
9500 kvm lokaler är i full produktion på Umestan företagspark. Ytan är till 90% uthyrd med ÅF och Nordic Biomarker som stora hyresgäster.

7. Hus 19 kontorshus om 9 500 kvm på Umestans Företagspark.